Az emberi fejlődés

Amikor az ember a fejlődése során áttért a négy lábról a két lábon járásra, a gerincoszlopára egyre nagyobb terhelés nehezedett és a megszokottól eltérő igénybevétel alakult ki. Az ebből eredő főbb betegségek, a fejfájás, nyak- és vállmerevség, hátfájás időnként teljesítmény csökkenéshez vezethetnek. A sok túlmunka, a tornagyakorlatok hiánya, a kedvezőtlen testhelyzetek és a gerincoszlop elhanyagolása hosszú idő után patológiai elváltozásokat is okozhatnak, mint a lumbágó, porckorongsérv, idegzsába.

Az ember a négylábú állatból fejlődött ki. A négylábúak gerincoszlopa a két lábon járó ember gerincoszlopára jutó terhelésnek csak 40%-át viselte. Ezen kívül, négy lábon járáskor a gerincoszlop jobbra-balra és le-föl irányú mozgást is végzett. A vitalitást növelő készülék éppen ezt valósítja meg: a gerincoszlopot egy kevésbé terhelt állapotban jobbra-balra és le-föl irányban mozgatja.

A Chi készülék

A Chi készülék fitneszedző és meditációt segítő berendezés egyben. A hagyományos kínai orvoslás masszázsmódszerein alapuló készülék edzi és salaktalanítja a testet, feszessé teszi a bőrt és csökkenti az idegi feszültséget.

A gép megszünteti a stressz kellemetlen következményeit, egyidejűleg edzi a lábizmokat, erősíti a hátat, feloldja a feszültséget és az energiablokádokat. Lendületbe hozza az emésztést és az anyagcserét, fokozza a nyirokkeringést, ezáltal méregteleníti és salaktalanítja az egész szervezetet.

A készülék használata egyszerű: háton fekve a lábakat a két tartószerkezetre kell helyezni, amely ide-oda mozgatja azokat. A két láb ide-oda mozgatása stimulálja az egész szervezetet, ugyanúgy, mint egy hatásos, teljes testre kiterjedő masszázs. Krónikus nyiroködéma, kemoterápia miatt fellépő vízfelhalmozódás három héten belül gyógyszerek szedése nélkül is kétharmadára csökken. A készülék alkalmazása közben két és félszeresére nő a vérellátás. Ez különösen azoknak ajánlott, akik kötőszöveti gyengeség miatt hajlamosak a visszérképződésre és a narancsbőrre.

A készülék akkor a leghatásosabb, ha meghatározott ritmusban mozog, és a mozgás nyolcas formájában végigfut az egész testen. Ennek a nyolcasnak a metszéspontja éppen a test közepén van, a napfonat területén, ahol egyben a szervezet hét energiaközpontjának egyike is található.

A készüléket arra fejlesztették ki, hogy természetes és kíméletes módon növeljék a sejtek oxigénellátását. Nagyon sok testi probléma oka a sejtek oxigénhiánya. Ülés közben, a rossz tartás miatt a stressz és a szorongás következtében gyakran csak felületesen lélegzünk, a krónikus oxigénhiánynak pedig sokféle következménye lehet: alvászavarok, fejfájás, szédülés, feszültségek, szív és érrendszeri megbetegedések. A kezelés végén a megnövekedett oxigénellátás miatt, amely az ellazító ringató mozgás eredménye, jóleső bizsergés árad szét az egész testben.

Mérések bizonyítják, hogy ez a mozgás egyben az akupunktúrából ismert meridián energiákat is harmonizálja. A gép hatására a légzés lassabb lesz, mégis megnő az oxigénellátás. A géppel történő 15 perces kezelés megfelel egy körülbelül másfél órás tempós séta hatásának.

Reggel és este egy-egy negyedórás kezelés sokat javít a mozgásszegény életmód káros hatásain, gyorsan megérzik pozitív hatását az izületi és hátproblémákkal, mozgászavarokkal küszködő emberek is.

A ringató mozgás hatására a porckorongok is több folyadékhoz jutnak és regenerálódnak, így nem nyomják többé a gerinccsatornából kilépő idegeket, tehát javul a hátfájás, a migrén, a fülzúgás. Helytelen táplálkozásunk miatt felhalmozódnak szervezetünkben a szabad gyökök, az anyagcsere-salakanyagok és a környezeti mérgek, amelyek felelősek az olyan civilizációs megbetegedésekért, mint az artrózis, a köszvény és az érelmeszesedés.

A gép mozgásának köszönhetően viszont ezek a mérgek kiürülnek a szervezetből, a jobb munkára ösztönzött nyirokrendszer pedig hatékonyabban el tudja őket szállítani. Mivel az anyagcsere fokozódik, gyorsul a súlycsökkenés is.

vakond