Az infraszaunákról általában

Az izzasztófürdők...

...évszázados hagyományokkal rendelkeznek. Napjainkban is töretlen népszerűségük, igen fontos szerepet játszanak a test és a lélek ápolásában, az egészségmegőrzésben, a gyógyulás elősegítésében. A meleg és a napsugárzás kedvező hatásáról senkit nem szükséges meggyőzni. E két éltető elem legmodernebb ötvözete az infraszauna. Az infraszauna olyan egyszerű és kellemes módja önmagunk kényeztetésének, ami bárki számára elérhető. Használatával könnyebben legyőzhetők bizonyos betegségek, hozzásegít edzettségi szintünk megtartásához vagy eléréséhez, elősegíti a fogyás vagy méregtelenítés folyamatát. Az infrakabin használata könnyebben beilleszthető napjaink életritmusába, mint a hagyományos szauna, hiszen 30 perc alatt kifejti jótékony hatását.

Az infrakabin

Az infrakabin különösen ajánlott önnek, ha...

...jobban szereti vagy jobban bírja az alacsonyabb hőmérsékletet, mint a 100 fokos szaunát, mégis élvezni szeretné az izzasztófürdő jótékony hatásait izzadni akar, és emellett élvezni szeretné az infravörös sugárzás jótékony hatásait, a méregtelenítést, fogyást, kondicionálást csakúgy, mint az egészségmegőrző szerepét hetente van két-háromszor félórája szaunázásra, de két órás programot nehezen sikerülne beilleszteni napirendjébe

Az infrakabin hatása

Az infrakabin rendszeres használata amellett, hogy rendkívül kellemes, az aktív és hatásos egészségmegőrzés kitűnő eszköze is, amely különböző betegségek esetén is kiválóan alkalmazható. Az infravörös hőrendszer mélymeleg hatása a test lázreakciójával hasonlítható össze. A lázreakció hatására a szervezet a baktériumokat és a vírusokat elpusztítja vagy jelentősen gátolja a szaporodásukat és ezzel egyidejűleg növeli a fehérvérsejtek számát, amelyek a fertőző betegségek ellen veszik fel a harcot. Az kezelés kezdetén a hőérzet 15-20 fokkal magasabb a valóságosnál, s a méregtelenítő hatás is ennek a magasabb hőfoknak felel meg. Ennek köszönhető, hogy intenzívebb hatás érhető el a használatával, mint a finn szaunával. Kitűnő eszközt jelent az életenergia és a vitalitás megszerzésére, ill. megtartására, a jókedv, a teljesítőképesség és a siker elérésére. Az immunrendszer hatékonyabban, könnyebben küzd meg az allergiával, megfázással, influenzával, egyéb megbetegedésekkel. Az öregedési folyamatot hosszú távon lassítja. Alkalmas méregtelenítésre, a keringési- és immunrendszer megerősítésére, aktiválására, betegségmegelőzésre, a jó közérzet erősítésére.

Méregtelenítés

Az infrakabinban a test 80 %-ban vizet 20 %-ban pedig nem víz jellegű elemeket, mint pl. zsírt, koleszterint, zsírban oldódó méreganyagokat, nehézfémeket, valamint savakat veszít. Ezek az anyagok a vesékben és a bőr alatt raktározódnak. Ennek hatására alakul ki a cellulitisz is. A használata során a szervezet kalóriavesztesége elősegíti a zsírszövetek leépítését és a szervezet méregtelenítését. Ha az izzadság által zsír választódik ki, az olyan nehézfémeket visz magával, amelyeket a test sem a veséken, sem a tüdőn keresztül nem tud kiválasztani. Az infraszaunázás utáni ásványvízfogyasztással az "elvesztett" anyagok közül csak a vizet, ásványi anyagokat pótoljuk. Természetes, egészséges izzadási folyamat hatására belülről kifelé haladó mélyreható tisztulás következik be. Az használata, hozzájárul ahhoz, hogy a zsírban lerakódott nehézfémek lebomoljanak és a test megszabaduljon a mérgező anyagoktól.

vakond